5 Ползи от Учебната Кула за Всяко Малко Дете

помощна кула

Как използваме нашата учебна кула 

„КУЛА! КУЛАААААААА“! Това е една от любимите думи на сина ни, която често можем да чуем от него всеки ден. Той ОБИЧА своята учебна кула, която баща му построи за него, и не знам какво сме правили преди да имаме тази кула в живота си. Ето 5 причини, поради които учебната кула е задължителна за всяко малко дете.  

Учебната кула направи живота  по-щастлив както за нас, така и за нашия син. Ето как!

5 причини, поради които трябва да имате учебна кула:

1) Прави готвенето в кухнята МНОГО по-лесно. 

Преди да имаме кулата, беше невъзможно да се направи нещо в кухнята. Синът ми винаги е искал „да се движи нагоре“. НЕ МОЖЕТЕ да правите вечеря с бебе на бедрото си. Опитах. Невъзможно! 

2) Това прави бебето ви по-високо, което е промяна на правилата на играта за него или нея! 

Представете си, че винаги гледате хората отдолу нагоре, а след това изведнъж получавате това повишаване на височината, за което сте мечтали. Синът ни има страх от това да не пропусне нещо и не иска да бъде оставен извън забавните разговори, които водят възрастните. Това повишаване на височината, осигурено от кулата, значително намалява хленченето и плача, когато той не е абсолютен център на внимание. 

3) Миенето на ръце е ТОЛКОВА много по-лесно. 

Преди го подпирах на коляното си и се надявам, че е направил нещо близо до измиване на ръцете си в мивката. Сега, с кулата, той е на идеалната височина за мен, за да изчистя тези малки бебешки ръце. Сега, когато не се фокусирам върху балансирането на бебето, измиването на ръцете е леко като морски бриз. 

4) Всяко бебе иска бебешка задача, така че му я подарете! 

Нима децата ви не обичат да имат усещането, че допринасят за нещо? Можете да им възложите съвсем прости задачи, като например да ви подават зеленчуци, когато приготвяте салата със спанак на тиган, или да изхвърлят неща, когато е необходимо. Понякога синът ми просто (с удоволствие) се мотае и гледа детската група Уигълс /Wiggles/ на iPad-а, докато аз готвя. 

5) Малките деца научават повече, докато са в кулата. 

Представете си, че имате различна гледна точка в живота. Ако сте успели да видите ПОВЕЧЕ неща, гарантирано ще научите повече неща. Ще ви споходят нови мисли и бихте имали повече въпроси за новите неща, които виждате и сте част от тях. Можем да наблюдаваме това явление със сина си. Не минава ден, в който той да не е на кулата и да изследва тази нова гледна точка. 

Бонус: Всичко това се равнява на повече време с мама или татко. Което е, в крайна сметка, нещото което искат най-много нашите малчугани. Забележка: Синът ни може сам да движи кулата си из кухнята, като слезе от нея и я бута, докато е на земята. Вашето дете ще се нуждае от строг надзор, когато имате кула. Внимавайте с новите неща, които са потенциално в обсега им, като плота на печката или кухненските ножове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.